Budoucnost je nerůst : průvodce na cestu ke světu po kapitalismu / Matthias Schmelzer, Andrea Vetter, Aaron Vansintjan ; přeložil Viktor Jurek - Schmelzer, Matthias, 1983-; Vetter, Andrea, 1981-; Vansintjan, Aaron; Jurek, Viktor (Praha : PeopleComm, 2023)
Kniha kriticky rozebírá podstatu ekonomického růstu a jeho negativní ekologické, společenské i kulturní dopady v globálním kontextu. Představuje koncept nerůstu jako alternativní ekonomické a společenské uspořádání založené na solidaritě, udržitelnosti a spravedlnosti. Autoři diskutují možnosti praktické realizace nerůstu a nabízejí inspiraci pro systémové změny.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: ekonomický růst; solidární ekonomika; antikapitalismus; nerůst; populárně-naučné publikace; economic development; solidarity economy; anti-capitalism; popular works