Optimalizace webových stránek z hlediska uživatelské přívětivosti vybrané firmy - Sultanov, Artur (2025)
Tato bakalářská práce je zaměřena na optimalizaci webových stránek z hlediska uživatelské přívětivosti a jejího vlivu na konverzní poměr. Cílem práce je navrhnout způsoby, jak zvýšit úspěšnost obchodních výsledků společnosti prostřednictvím zlepšení uživatelské zkušenosti. Teoretická část práce vymezuje klíčové pojmy z oblasti UX a UI, představuje heuristiky použitelnosti, komponenty uživatelského rozhraní a principy zákaznické cesty. V praktické části se využívá kombinace dvou kvalitativních metod – expertních rozhovorů a moderovaného uživatelského testování. Práce propojuje koncepty uživatelské zkušenosti s praxí v B2B prostředí a ukazuje vhodnost kombinace kvalitativních metod výzkumu, formuluje také konkrétní doporučení, která mohou být užitečná i pro jiné firmy v oblasti B2B obchodu.