Míra korupce a vybrané makroekonomické ukazatele v Evropské unii - Gerasimova, Iana; Ligocká, Marie; Kaňková, Eva, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je detekovat vztah mezi mírou korupce a vybranými makroekonomickými ukazateli v členských státech EU na základě dat z let 2013-2023. V teoretické části práce je vymezen pojem korupce a jsou popsány její formy, příčiny, následky, metody jejího měření a potírání. V praktické části práce jsou aplikovány metody regresní a korelační analýzy pro zkoumání vztahu mezi mírou korupce a makroekonomickými proměnnými v zemích EU-27. V závěru práce jsou shrnuty a diskutovány zjištěné výsledky.
Vedoucí práce: Marie Ligocká
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses