Preference doručování očima zákazníků se zaměřením na firmu DPD - Amchová, Gabriela (2025)
Diplomová práce z firemního tématu pro společnost DPD (Direct Parcel Distribution) ukazuje upřednostňované způsoby doručování z pohledu zákazníků (firemní téma). V teoretické části představí do hloubky charakteristiku firmy DPD a literární rešerši. V praktické části práce srovná možnosti doručení (na adresu, výdejní místo a schránku), popíše průběh zásilky a pracovní den kurýra. Dotazníkové šetření zjišťuje preference zákazníků ve věku 20–35 let v oblasti doručovacích možností a jejich motivaci k volbě. Nejčastější volbou doručení je výdejní box především díky nepřetržité dostupnosti. Výsledek práce lze využít k lepšímu porozumění firemní kultuře i procesům a k určení konkrétních priorit při doručování zásilek.