Preference doručování očima zákazníků se zaměřením na firmu DPD - Amchová, Gabriela; Novák, Radek, 1960-; Jeništa, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce z firemního tématu pro společnost DPD (Direct Parcel Distribution) ukazuje upřednostňované způsoby doručování z pohledu zákazníků (firemní téma). V teoretické části představí do hloubky charakteristiku firmy DPD a literární rešerši. V praktické části práce srovná možnosti doručení (na adresu, výdejní místo a schránku), popíše průběh zásilky a pracovní den kurýra. Dotazníkové šetření zjišťuje preference zákazníků ve věku 20–35 let v oblasti doručovacích možností a jejich motivaci k volbě. Nejčastější volbou doručení je výdejní box především díky nepřetržité dostupnosti. Výsledek práce lze využít k lepšímu porozumění firemní kultuře i procesům a k určení konkrétních priorit při doručování zásilek.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses