Economy and interest : a new presentation of the fundamental problems related to the economic role of the rate of interest and their solutions - Allais, Maurice, 1911-2010; Daly, John Stephen; Munier, Bertrand (Chicago ; London : The University of Chicago Press, 2024)
Autor, nositel Nobelovy ceny Maurice Allais, nabízí nový pohled na roli úrokové míry v ekonomice a propojuje reálnou ekonomiku s peněžními systémy. Allais zde rozvíjí originální teorii úroku, která zdůrazňuje psychologii ekonomických aktérů a vytváří jednotný teoretický rámec pro vysvětlení úroku. Publikace je určena odborníkům i zájemcům o hlubší pochopení úlohy úroku v ekonomii.
Přeloženo z francouzštiny
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: ekonomie; úroky; úrokové sazby; kapitál; měnová politika; ekonomické teorie; monografie; economics; interest; interest rates; capital; monetary policy; economics (theory); monographs