Proměny struktury vlastnictví periodického tisku v České republice v letech 1989-2024 - Benda, Josef, 1978- (Studie (Národohospodářský ústav Josefa Hlávky), 2025)
Publikace Josefa Bendy analyzuje vývoj vlastnické struktury periodického tisku v České republice v období od roku 1989 do roku 2024. Autor navazuje na předchozí výzkum a rozšiřuje jej o nové trendy, legislativní změny, vliv zahraničního kapitálu a digitalizace médií. Kniha poskytuje přehledné srovnání s evropským kontextem a je cenným zdrojem pro odborníky v oblasti mediálních studií, žurnalistiky a práva.