Proměny struktury vlastnictví periodického tisku v České republice v letech 1989-2024 - Benda, Josef, 1978- (Praha : Nadace Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových, 2025)
Publikace Josefa Bendy analyzuje vývoj vlastnické struktury periodického tisku v České republice v období od roku 1989 do roku 2024. Autor navazuje na předchozí výzkum a rozšiřuje jej o nové trendy, legislativní změny, vliv zahraničního kapitálu a digitalizace médií. Kniha poskytuje přehledné srovnání s evropským kontextem a je cenným zdrojem pro odborníky v oblasti mediálních studií, žurnalistiky a práva.
Částečně tištěno napříč
Chronologický přehled
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Anglické resumé
Keywords: 20.-21. století; 1989-2024; tisk; periodika; žurnalistika; mediální politika; mediální právo; regionální tisk; Česko; vlastnická struktura; monografie; 20th-21st centuries; press; periodicals; journalism; mass media policy; media law; regional press; Czechia; monographs