Společnost spotřeby a její mýty - Baudrillard, Jean, 1929-2007 (Dauphin, 2025)
Kniha patří k základním dílům moderní sociologie a sociální filozofie. Autor analyzuje konzumní společnost jako systém, v němž spotřeba vytváří nové sociální hierarchie, formuje hodnoty a stává se nástrojem moci. Kniha kriticky odhaluje mechanismy současné západní kultury a její závislost na bezmezné spotřebě.