Společnost spotřeby a její mýty - Baudrillard, Jean, 1929-2007; Čadský, Vladimír (V Praze ; Podlesí : Dauphin, 2025)
Kniha patří k základním dílům moderní sociologie a sociální filozofie. Autor analyzuje konzumní společnost jako systém, v němž spotřeba vytváří nové sociální hierarchie, formuje hodnoty a stává se nástrojem moci. Kniha kriticky odhaluje mechanismy současné západní kultury a její závislost na bezmezné spotřebě.
Přeloženo z francouzštiny
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: konzumní společnost; individuální spotřeba; sociální struktura; sociální problémy; západní filozofie; hodnotová orientace; studie; consumer society; consumption (economics); social structure; social problems; western philosophy; value orientation; studies