Nalézání sebe a spravedlnosti s Pavlem Rychetským - Hvížďala, Karel, 1941- (Praha : Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2025)
Publikace je knižním rozhovorem Karla Hvížďaly s Pavlem Rychetským, významným právníkem, politikem a dlouholetým předsedou Ústavního soudu. Dialogy se soustředí na osobní cestu k sebeuvědomění a na hledání spravedlnosti v proměnách české společnosti. Kniha nabízí reflexi klíčových momentů moderních českých dějin, úlohy práva a soudnictví v demokratickém systému i hodnot, které formují politickou kulturu. Čtenář získá nejen osobní zpověď a životní bilanci Pavla Rychetského, ale i podnětný pohled na ústavní principy, společenskou odpovědnost a aktuální otázky demokracie.
Keywords: Rychetský, Pavel, -- 1943-; právníci; politici; soudci; disidenti; ústavní soudnictví; politická kultura; Česko; rozhovory; lawyers; politicians; judges; dissenters; administration of constitutional justice; political culture; Czechia; interviews