Kniha o umělé inteligenci : od středověkých robotů k neuronovým sítím - Pickover, Clifford A., 1957- (Zip (Argo : Dokořán), 2025)
Publikace přibližuje vývoj umělé inteligence od středověkých automatů po dnešní neuronové sítě. Srozumitelně propojuje historii, vědu i populární kulturu a ukazuje, jak se měnily lidské představy o myslících strojích. Kniha je určena všem zájemcům o dějiny vědy a moderní technologie.