Kniha o umělé inteligenci : od středověkých robotů k neuronovým sítím - Pickover, Clifford A., 1957-; Klíma, Jan, 1938- (Praha : Dokořán : Argo, 2025)
Publikace přibližuje vývoj umělé inteligence od středověkých automatů po dnešní neuronové sítě. Srozumitelně propojuje historii, vědu i populární kulturu a ukazuje, jak se měnily lidské představy o myslících strojích. Kniha je určena všem zájemcům o dějiny vědy a moderní technologie.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: umělá inteligence; strojové učení; učící se systémy; roboty; neuronové sítě (počítačová věda); dějiny techniky; monografie; artificial intelligence; machine learning; learning systems; robots; neural networks (computer science); history of technology; monographs