Zápotocký : příliš mnoho životů - Stehlík, Michal, 1976- (V Brně : Jota, 2025)
Biografie druhého dělnického prezidenta Československa, přibližuje jeho mnohovrstevnatý životní příběh : od literární tvorby a věznění v koncentračním táboře až po politickou kariéru vrcholící měnovou reformou roku 1953. Autor odhaluje rozporuplnost veřejného obrazu a skutečné osobnosti.
Chronologický přehled
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
České a anglické resumé
Keywords: Zápotocký, Antonín, -- 1884-1957; 20. století; prezidenti; politici; politika a vláda; komunistický režim; Česko; Československo; biografie; 20th century; presidents; politicians; politics and government; communist regime; Czechia; Czechoslovakia; biography