Zdanění osobních příjmů - Vančurová, Alena, 1957- (Wolters Kluwer, 2025)
Čtvrté, aktualizované vydání se zabývá zdaněním příjmů jednotlivců, nejen z pohledu daně z příjmů fyzických osob, ale též sociálního pojistného. Autorka popisuje historii a konstrukci odvodových povinností, objasňuje působení daně z příjmů i pravidla jejího výpočtu (slevy, odpočty, exonerační ustanovení) a věnuje se i příjmům získaným v zahraničí.