Ivan Mucha : sociolog rozvrácené doby - Rozehnal, Aleš, 1970- (Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2025)
Publikace přibližuje život a dílo Ivana Muchy, sociologa, filozofa a dlouholetého pedagoga Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Autor zachycuje nejen jeho osobní i profesní dráhu, ale také atmosféru fakulty od 70. let až po současnost. Kniha nabízí autentické svědectví o vývoji českého právního a intelektuálního prostředí, zároveň odhaluje mýty spojené s proměnami české společnosti po roce 1989.