Ivan Mucha : sociolog rozvrácené doby - Rozehnal, Aleš, 1970- (Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2025)
Publikace přibližuje život a dílo Ivana Muchy, sociologa, filozofa a dlouholetého pedagoga Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Autor zachycuje nejen jeho osobní i profesní dráhu, ale také atmosféru fakulty od 70. let až po současnost. Kniha nabízí autentické svědectví o vývoji českého právního a intelektuálního prostředí, zároveň odhaluje mýty spojené s proměnami české společnosti po roce 1989.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: Mucha, Ivan, -- 1945-; Univerzita Karlova. -- Právnická fakulta; 20.-21. století; 1970-2023; sociologové; filozofové; vysokoškolští učitelé; názory a postoje; Česko; biografie; 20th-21st centuries; sociologists; philosophers; college teachers; views and attitudes; Czechia; biography