Praktický úvod do stavebního práva - Syruček, Vladimír; Doležal, Tomáš; Syruček, Václav (V Praze : C.H. Beck, 2025)
Publikace představuje srozumitelný a praktický průvodce světem stavebního práva, určený nejen odborníkům, ale i širší veřejnosti. Autoři čtenáře provádějí „bouřlivými vodami“ územního plánování a stavebního řízení – od základních pojmů přes obvyklé postupy až po smysl a účel jednotlivých právních institutů. Kniha se věnuje také specifickým tématům, jako jsou nepovolené stavby, architektonické provokace či výstavba v ochranných pásmech. Výklad je podán přístupnou formou, s důrazem na praktické využití. Publikace je vhodná pro právníky, notáře, advokáty, daňové poradce, developery, realitní makléře, projektanty, architekty i vlastníky nemovitostí.
Kniha obsahuje QR kódy s odkazem na doplňující materiály
Obsahuje internetové odkazy
Keywords: stavební právo; územní plánování; stavební řízení; Česko; kolektivní monografie; building law; spatial planning; building permit procedure; Czechia; collective monographs