Aplikace AI v designu : výukový materiál pro navrhování pomocí algoritmů AI - Zbytková, Karolína (Fakulta architektury ČVUT v Praze, 2025)
Publikace představuje komplexní přehled o možnostech využití umělé inteligence v oblasti architektonického a produktového designu. Autoři a editoři z Fakulty architektury ČVUT v Praze se zaměřují na propojení teoretických principů AI s praktickými nástroji a metodami navrhování. Text přináší výklad základních pojmů, přehled algoritmických přístupů, příklady generativního designu a jejich aplikaci v pedagogickém procesu. Součástí publikace je také terminologický slovník a ilustrace demonstrující vizuální potenciál současných AI nástrojů v designové tvorbě.