Aplikace AI v designu : výukový materiál pro navrhování pomocí algoritmů AI - Zbytková, Karolína; Dvořáková, Markéta; Matyáš, Václav F.; Petřeková, Karolína; Procházková, Eva; Voštiarová, Laura-Elena; Petrláková, Anežka; Nezpěváková, Henrieta, 1968-; Vydržel, Vojtěch, 1999-; České vysoké učení technické v Praze. Fakulta architektury (Praha : Fakulta architektury ČVUT v Praze, 2025)
Publikace představuje komplexní přehled o možnostech využití umělé inteligence v oblasti architektonického a produktového designu. Autoři a editoři z Fakulty architektury ČVUT v Praze se zaměřují na propojení teoretických principů AI s praktickými nástroji a metodami navrhování. Text přináší výklad základních pojmů, přehled algoritmických přístupů, příklady generativního designu a jejich aplikaci v pedagogickém procesu. Součástí publikace je také terminologický slovník a ilustrace demonstrující vizuální potenciál současných AI nástrojů v designové tvorbě.
Terminologický slovník
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Částečně anglický text
Vydavatel: České vysoké učení technické v Praze, Fakulta architektury
Keywords: generativní umělá inteligence; design; učebnice vysokých škol; generative artificial intelligence; design; textbooks (higher)