Kritické myšlení : dovednost (nejen) pro 21. století - Gazda, Jan; Liška, Václav, 1960-; Marek, Bořivoj, 1982-; Novák, Jiří, 1952- (Praha : Nakladatelství P3K, 2025)
Publikace představuje moderní a srozumitelně napsaný průvodce rozvojem schopnosti kritického uvažování v osobním i profesním životě. Druhé, přepracované vydání z roku 2025 propojuje poznatky z psychologie, pedagogiky a kognitivních věd a zaměřuje se na praktické využití kritického myšlení při rozhodování, řešení problémů a hodnocení informací.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
Keywords: 21. století; kritické myšlení; výchova a vzdělávání; rozhodování; lidské chování; populárně-naučné publikace; 21st century; critical thinking; education; decision making; human behavior; popular works