Omladina : úvodní poznámky při zahájení výstavy pokrokového hnutí a procesu s Omladinou 2. prosince 1934 - Urbánek, Rudolf, 1877-1962; Wenig, Josef, 1885-1939 (V Praze : Politický klub Omladinářů-Devadesátníků, 1935)
Krátký spis připomíná proces s Omladinou a jeho význam pro české politické dějiny. Vznikl při zahájení výstavy k 40. výročí procesu a hodnotí odkaz tohoto pokrokového hnutí.
Obálku navrhl akademický malíř Jos. Wenig
Keywords: Omladina (hnutí); 19. století; 1893-1894; politická hnutí; politické aféry; politické soudní procesy; protirakouský odboj; politické dějiny; Česko; Rakousko-Uhersko; projevy; jubilejní publikace; 19th century; political movements and alliances; political scandals; political trials; anti-Habsburg resistance; political history; Czechia; Austro-Hungarian Monarchy; speeches; jubilee books