Odzbrojení : předpoklad a organisace míru - Šimsa, Jaroslav, 1900-1945 (Vydavatelské oddělení YMCA a SČME, 1932)
Publikace se zabývá otázkou odzbrojení jako klíčového předpokladu trvalého míru. Autoři, představitelé československého křesťanského a mírového hnutí, analyzují mezinárodní situaci a navrhují konkrétní kroky k organizaci mírového soužití mezi státy. Text reflektuje ideály YMCA a Svazu československého mírového evangelictva.