Odzbrojení : předpoklad a organisace míru - Šimsa, Jaroslav, 1900-1945; Souček, Josef Bohumil, 1902-1972 ([Praha] : Vydavatelské oddělení YMCA a SČME, 1932)
Publikace se zabývá otázkou odzbrojení jako klíčového předpokladu trvalého míru. Autoři, představitelé československého křesťanského a mírového hnutí, analyzují mezinárodní situaci a navrhují konkrétní kroky k organizaci mírového soužití mezi státy. Text reflektuje ideály YMCA a Svazu československého mírového evangelictva.
Obsahuje bibliografii
Keywords: 1931-1940; mírové hnutí; mírový proces; odzbrojení; mírová koexistence; informační publikace; peace movements; peace-building; disarmament; peaceful coexistence; information publications