České národní sdružení : vznik a historie revolučního hnutí osvobozenského mezi svobodomyslnými a evangelickými Čechy ve Spojených státech amerických - Beneš, Vojta, 1878-1951 (Chicago : [nákladem vlastním], 1925)
Publikace mapuje vznik a vývoj osvobozeneckého hnutí mezi svobodomyslnými a evangelickými Čechy ve Spojených státech amerických, které se aktivně zapojilo do boje za nezávislost Československa během první světové války. Autor představuje roli Českého národního sdružení jako klíčového aktéra exilového politického úsilí, které podporovalo Masarykovu a Benešovu diplomacii.
Faksimile rukopisu T.G. Masaryka
Vydáno k desetiletému jubileu Č.N.S.
Keywords: České národní sdružení; 1914-1918; od 1918; hnutí za nezávislost; krajanské spolky a organizace; exilová politická činnost; Češi; emigrace; Spojené státy americké; jubilejní publikace; 1918-; autonomy movements; associations of fellow-countrymen; political activities of exiles; Czechs; emigration; United States; jubilee books