Bije hodina dvanáctá! - Beneš, Vojta, 1878-1951 (Chicago : nákladem Českého národního sdružení, 1917)
Politický apel adresovaný americkým Čechům během první světové války. Brožura z roku 1917 vyzývá k podpoře československé samostatnosti a přibližuje národní a demokratické ideály.
Keywords: 1914-1918; hnutí za nezávislost; češství; emigranti; exilová politická činnost; Spojené státy americké; Česko; provolání; propagační publikace; autonomy movements; Czech identity; emigrants; political activities of exiles; United States; Czechia; promotional publications