Odkaz Josefa Hlávky v projevech předsedy Nadání Václava Pavlíčka - Pavlíček, Václav, 1934- (Národohospodářský ústav Josefa Hlávky, 2009)
Publikace představuje soubor projevů významného českého právníka a předsedy Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových, profesora Václava Pavlíčka, které reflektují a rozvíjejí odkaz architekta, mecenáše a národohospodáře Josefa Hlávky. Kniha vyšla roku 2009 při příležitosti 75. narozenin autora a shrnuje jeho dlouholetou činnost v čele nadace, jež podporuje českou vědu, kulturu a vzdělanost. Texty mapují význam Hlávkovy osobnosti pro české národní obrození, jeho filantropické a společenské aktivity i jejich aktuální pokračování v současnosti. Publikace je doplněna obrazovým materiálem a portréty.