Odkaz Josefa Hlávky v projevech předsedy Nadání Václava Pavlíčka - Pavlíček, Václav, 1934-; Rýdlová, Dagmar, 1947-; Žák, Milan, 1944-; Nadání Josefa, Marie a Zdenky Hlávkových (Praha : Národohospodářský ústav Josefa Hlávky, 2009)
Publikace představuje soubor projevů významného českého právníka a předsedy Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových, profesora Václava Pavlíčka, které reflektují a rozvíjejí odkaz architekta, mecenáše a národohospodáře Josefa Hlávky. Kniha vyšla roku 2009 při příležitosti 75. narozenin autora a shrnuje jeho dlouholetou činnost v čele nadace, jež podporuje českou vědu, kulturu a vzdělanost. Texty mapují význam Hlávkovy osobnosti pro české národní obrození, jeho filantropické a společenské aktivity i jejich aktuální pokračování v současnosti. Publikace je doplněna obrazovým materiálem a portréty.
Sborník vydaný při příležitosti 75. narozenin prof. JUDr. Václava Pavlíčka, CSc., předsedy správní rady Nadace "Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových" a předsedy rady Národohospodářského ústavu Josefa Hlávky
Pod názvem: nadace "Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových"
Keywords: Hlávka, Josef, -- 1831-1908; Pavlíček, Václav, -- 1934-; 19.-20. století; osobnosti; architekti; mecenáši; nadace; kulturní dědictví; kultura a společnost; Česko; jubilejní publikace; rozhovory; projevy; 19th-20th centuries; celebrities; architects; benefactors; endowments; cultural heritage; culture and society; Czechia; jubilee books; interviews; speeches