Duševní lenost : když myšlení bolí - Toman, Ivo, 1966 únor 23.- (Praha : TAXUS International, 2025)
Autor se v publikaci zabývá příčinami a projevy duševní lenosti, tedy neochoty k přemýšlení a přijímání nových podnětů. Na základě poznatků psychologie a osobního rozvoje vysvětluje, proč lidé často volí snadnější cestu místo aktivního myšlení, a nabízí postupy, jak tuto mentální bariéru překonat a rozvíjet vlastní schopnosti uvažování, motivace a sebereflexe.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: lenost; motivace; psychologické pojetí; duševní schopnosti; myšlení; sebepoznání; rozvoj osobnosti; příručky; laziness; motivation (psychology); psychological approach; mental abilities; thought and thinking; self-consciousness; personality development; handbooks and manuals