Kariéra a rodina : sto let ženského úsilí o rovnost - Goldin, Claudia Dale, 1946- (Host, 2025)
Kniha sleduje proměny postavení žen na trhu práce a jejich úsilí o skloubení kariéry s rodinným životem během posledního století. Autorka na základě rozsáhlého výzkumu ukazuje, že navzdory pokroku přetrvávají staré problémy a objevují se nové výzvy. Publikace nabízí nový pohled na rovnost příležitostí, péči o rodinu a proměnu samotné podstaty práce.