Kariéra a rodina : sto let ženského úsilí o rovnost - Goldin, Claudia Dale, 1946-; Steinerová, Irena, 1966- (Brno : Host, 2025)
Kniha sleduje proměny postavení žen na trhu práce a jejich úsilí o skloubení kariéry s rodinným životem během posledního století. Autorka na základě rozsáhlého výzkumu ukazuje, že navzdory pokroku přetrvávají staré problémy a objevují se nové výzvy. Publikace nabízí nový pohled na rovnost příležitostí, péči o rodinu a proměnu samotné podstaty práce.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: pracující ženy; rovnost příležitostí; rovné postavení mužů a žen; mzdy; slaďování rodinného a pracovního života; rozvoj kariéry; Spojené státy americké; monografie; working women; equal opportunity; gender equality; wages; work-life balance; career development; United States; monographs