Praktikum z práva sociálního zabezpečení - Halířová, Gabriela, 1974- (Praha : Leges, 2025)
Učební pomůcka pro vysokoškolskou výuku práva sociálního zabezpečení je přehledně zpracována podle jednotlivých systémů sociálního zabezpečení. Srozumitelnou formou představuje jejich stěžejní instituty, jako jsou nemocenské, důchodové a zdravotní pojištění, státní sociální podpora, sociální pomoc či rozhodování o dávkách. Každá kapitola obsahuje úvodní výklad, modelové příklady s řešením, úkoly k samostatnému procvičování a kontrolní otázky. Praktikum vychází z typických životních situací a rozvíjí schopnost studentů interpretovat a aplikovat právní předpisy.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: právo sociálního zabezpečení; veřejné právo; Česko; učebnice vysokých škol; praktická cvičení; social security law; public law; Czechia; textbooks (higher); problems, exercises, etc