Hodnoty Evropské unie a jejich vymahatelnost - Šimíček, Vojtěch, 1969- (Teoretik (Leges), 2025)
Sborník obsahuje dvanáct odborných příspěvků věnovaných hodnotám Evropské unie, jejich právní vymahatelnosti a významu pro soudržnost Unie. Autoři z řad právníků, politologů a akademiků analyzují unijní hodnotový rámec, jeho uplatňování v praxi a roli evropských institucí při jeho prosazování.