Hodnoty Evropské unie a jejich vymahatelnost - Hodnoty Evropské unie a jejich vymahatelnost (konference) (2024 : Brno, Česko); Šimíček, Vojtěch, 1969- (Praha : Leges, 2025)
Sborník obsahuje dvanáct odborných příspěvků věnovaných hodnotám Evropské unie, jejich právní vymahatelnosti a významu pro soudržnost Unie. Autoři z řad právníků, politologů a akademiků analyzují unijní hodnotový rámec, jeho uplatňování v praxi a roli evropských institucí při jeho prosazování.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: Evropská unie; Rada Evropy; evropské právo; prosazování práva; hodnoty; lidská práva; země Evropské unie; sborníky konferencí; European law; law enforcement; values; human rights; European Union countries; proceedings of conferences