Finanční účetnictví podnikatelského sektoru - Andrlík, Břetislav; Formanová, Lucie (Praha : Wolters Kluwer, 2025)
Publikace přináší komplexní pohled na finanční účetnictví podnikatelských subjektů v kontextu platné legislativy, zejména daňových předpisů. Kniha propojuje teoretický výklad jednotlivých účtových tříd s praktickými účetními případy, doplněnými o komentáře z praxe, auditorský pohled a kontrolní otázky. Autoři se zaměřují na účetní výkazy, účetní závěrku, daňové souvislosti a specifika českého podnikatelského prostředí.
"Právní stav publikace je k 31.7.2025"—Rub titulní strany
Obálkový podnázev: teoretické aspekty, praktická aplikace, auditorský pohled, kontrolní otázky
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
České a anglické resumé
Keywords: účetnictví; finance podniku; daně; účetní výkazy; účetní závěrka; úlohy; Česko; příručky; accounting; business finance; taxation; financial statements; problems, exercises, etc; Czechia; handbooks and manuals