Anmerkungen zur böhmischen Politik - Kramář, Karel, 1860-1937 (Verlagsbuchhandlung Carl Konegen (Ernst Stülpnagel), 1906)
Publikace představuje reflexi české politické situace v rámci Rakouska-Uherska na počátku 20. století. Autor rozebírá vztahy mezi českými zeměmi a rakouskou vládou, problematiku národní autonomie a politických práv českého národa. Text poskytuje cenný historický vhled do myšlenkového světa jednoho z vůdčích představitelů českého politického života a formování idejí, které později ovlivnily vznik samostatného Československa.