Anmerkungen zur böhmischen Politik - Kramář, Karel, 1860-1937; Penížek, Josef, 1858-1932 (Wien : Verlagsbuchhandlung Carl Konegen (Ernst Stülpnagel), 1906)
Publikace představuje reflexi české politické situace v rámci Rakouska-Uherska na počátku 20. století. Autor rozebírá vztahy mezi českými zeměmi a rakouskou vládou, problematiku národní autonomie a politických práv českého národa. Text poskytuje cenný historický vhled do myšlenkového světa jednoho z vůdčích představitelů českého politického života a formování idejí, které později ovlivnily vznik samostatného Československa.
Přeloženo z češtiny
Keywords: národní hnutí; vnitřní politika; politické názory a postoje; politika a vláda; politická činnost; Česko; Rakousko-Uhersko; eseje; nationalist movement; internal policy; political views and attitudes; politics and government; political activities; Czechia; Austro-Hungarian Monarchy; essays