Organisace spojených národů - Kybal, Vlastimil, 1880-1958 (Za vzděláním : knížky pro každého. Řada II., 1948)
Publikace přibližuje vznik, strukturu a cíle Organizace spojených národů v kontextu poválečného mezinárodního práva a mírového procesu. Autor analyzuje právní rámec a politické souvislosti fungování OSN.