Organisace spojených národů - Kybal, Vlastimil, 1880-1958 (V Praze : Jos. R. Vilímek, 1948)
Publikace přibližuje vznik, strukturu a cíle Organizace spojených národů v kontextu poválečného mezinárodního práva a mírového procesu. Autor analyzuje právní rámec a politické souvislosti fungování OSN.
Obsahuje bibliografie
Keywords: Organizace spojených národů; 1941-1948; mezinárodní právo; mírový proces; mezinárodní právo humanitární; mezinárodní instituce a organizace; mírová jednání; dokumenty; přehledy; international law; peace-building; humanitarian law; international institutions and organizations; peace talks; documents; surveys