Chléb pro dvě miliardy lidí : hospodářsko-politická studie - Zischka, Anton, 1904-1997 (nákladem a tiskem E. Beauforta, 1939)
Hospodářsko-politická studie rakouského novináře se zabývá globálními otázkami zemědělské výroby, potravinové politiky a zásobování obyvatelstva. Autor analyzuje možnosti zajištění potravin pro dvě miliardy lidí a upozorňuje na ekonomické i politické souvislosti.