Chléb pro dvě miliardy lidí : hospodářsko-politická studie - Zischka, Anton, 1904-1997; Wenig, Adolf, 1874-1940 (Praha : nákladem a tiskem E. Beauforta, 1939)
Hospodářsko-politická studie rakouského novináře se zabývá globálními otázkami zemědělské výroby, potravinové politiky a zásobování obyvatelstva. Autor analyzuje možnosti zajištění potravin pro dvě miliardy lidí a upozorňuje na ekonomické i politické souvislosti.
Přeloženo z němčiny
Keywords: potravinová politika; potravinové zdroje; zemědělská výroba; zásobování potravinami; zemědělská politika; studie; food policy; food sources; agricultural production; food supply; agricultural policy; studies