Národní hospodářství - Rašín, Alois, 1867-1923 (Praha : Český čtenář, 1922)
Cíl práce je podat populární výklad o národním hospodářství na základě rakouské ekonomické školy. Názvy kapitol: 1. Základní podmínky vývojové; 2. Výroba a výdělek; 3. Hodnota, cena, peníze a úvěr; 4. Důchod, jeho tvoření a rozdělení; 5. Spotřeba
Údaj o vydání uveden na obálce v pravém dolním rohu
Na obálce vročení 1921
Obsahuje rejstřík
Keywords: ekonomie; národní hospodářství; národní důchod; ekonomická rovnováha; peněžnictví; dějiny ekonomických teorií; individuální spotřeba; hospodářský vývoj; Československo 1918-1938; monografie; economics; national economy; national income; equilibrium (economics); banking industry; history of economic thought; consumption (economics); monographs