Der Präsident in Südböhmen : Kundgebungen der Präsidenten der Republik Dr. Edv. Beneš anlässlich seiner Reise nach Südböhmen am 6.-8. Mai 1937 - Beneš, Edvard, 1884-1948; Stocký, Jan, 1897-1959 (Prag : Verlag Orbis, 1937)
Publikace zachycuje projevy prezidenta Edvarda Beneše pronesené během jeho oficiální cesty do jižních Čech ve dnech 6.–8. května 1937. Kniha přináší autentické texty Benešových vystoupení před představiteli měst, občany i místní správou a ilustruje jeho snahu posilovat národní jednotu, demokratické hodnoty a loajalitu k republice v napjaté politické situaci druhé poloviny 30. let. Úvod napsal Jan Stocký, který zasazuje Benešovu cestu do širšího rámce prezidentské reprezentace a politické symboliky první republiky. Publikace tak dokumentuje nejen politickou rétoriku Edvarda Beneše, ale i společenskou atmosféru Československa krátce před druhou světovou válkou.
Keywords: 1918-1939; politická komunikace; politické projevy; vnitřní politika; každodenní život; Čechy jižní (Česko); Československo; projevy; communication in politics; political speeches; internal policy; everyday life; Bohemia, Southern (Czechia); Czechoslovakia; speeches