Masaryk jako sociolog - Chalupný, Emanuel, 1879-1958; Masarykova sociologická společnost (Praha : nákladem Melantrich, 1937)
Publikace představuje analýzu sociologických názorů T. G. Masaryka a jejich významu pro české společenské myšlení. Autor, jeden z předních českých sociologů meziválečného období, interpretuje Masarykovo pojetí společnosti, morálky a humanity v kontextu jeho filozofických a politických postojů. Autor zdůrazňuje Masarykův důraz na etické základy společnosti, propojení vědy a praktického života i jeho přínos k formování české sociologické tradice.
Vydavatel: Masarykova sociologická společnost
Keywords: Masaryk, Tomáš Garrigue, -- 1850-1937; sociologie; sociologické teorie; sociální filozofie; dějiny sociologie; Česko; pojednání; sociology; sociological theories; social philosophy; history of sociology; Czechia; essays