Dezinformace a hate speech : z hlediska filozofie, práva a bezpečnosti - Koblížek, Tomáš, 1982-; Hanych, Monika; Kalenský, Jakub, 1982- (Praha : Academia, 2025)
Kolektivní monografie zkoumá dezinformace a nenávistné projevy z pohledu filozofie, práva a bezpečnosti. Autoři analyzují dopady těchto jevů na společnost, svobodu projevu a demokratické hodnoty, se zvláštním zřetelem k ruskému informačnímu působení.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
České a anglické resumé
Keywords: dezinformace; nenávistné projevy; filozofické aspekty; právní aspekty; informační válka; Rusko; kolektivní monografie; disinformation; hate speech; philosophical aspects; legal aspects; information warfare; Russia; collective monographs