České pivo - Basařová, Gabriela, 1934-2019 (Havlíček Brain Team, 2025)
Reprezentativní publikace představuje české pivo jako kulturní a technologický fenomén světového významu. Autoři mapují historii i současnost pivovarnictví, technologické postupy, právní a daňové aspekty, zdravotní účinky i společenské tradice spojené s konzumací piva. Kniha slouží jako odborný zdroj i pedagogická pomůcka.