České pivo - Basařová, Gabriela, 1934-2019; Hlaváček, Ivo, 1926-2008; Basař, Petr, 1964-; Hlaváček, Jan, 1953- (Praha : Havlíček Brain Team, 2025)
Reprezentativní publikace představuje české pivo jako kulturní a technologický fenomén světového významu. Autoři mapují historii i současnost pivovarnictví, technologické postupy, právní a daňové aspekty, zdravotní účinky i společenské tradice spojené s konzumací piva. Kniha slouží jako odborný zdroj i pedagogická pomůcka.
Staré míry a váhy
Přehled pivovarů a sladoven
Obsahuje bibliografii
Keywords: pivo; pivovarnictví; pivovary; dějiny průmyslu; Česko; kolektivní monografie; beer; beer industry; breweries; history of industry; Czechia; collective monographs