Politická geografie Afrického rohu - Doboš, Bohumil, 1989- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2025)
Publikace se zabývá politickou geografií regionu Afrického rohu, který zahrnuje státy jako Etiopie, Somálsko, Eritrea a Džibutsko. Autor analyzuje historické, etnické, náboženské a geopolitické faktory, které ovlivňují současnou situaci v oblasti. Kniha se věnuje konfliktům, státním hranicím, vlivu mezinárodních aktérů a strategickému významu regionu v globálním kontextu.