Politická geografie Afrického rohu - Doboš, Bohumil, 1989- (Praha : Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2025)
Publikace se zabývá politickou geografií regionu Afrického rohu, který zahrnuje státy jako Etiopie, Somálsko, Eritrea a Džibutsko. Autor analyzuje historické, etnické, náboženské a geopolitické faktory, které ovlivňují současnou situaci v oblasti. Kniha se věnuje konfliktům, státním hranicím, vlivu mezinárodních aktérů a strategickému významu regionu v globálním kontextu.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: politická geografie; politika a vláda; politické dějiny; zahraniční politika; Africký roh; studie; political geography; politics and government; political history; foreign policy; Horn of Africa; studies