Válka a její strašlivá láska - Hillman, James, 1926-2011; Veselý, Jindřich, 1978- (Praha : Malvern, 2025)
Kniha představuje originální psychologicko-filozofickou úvahu o válce jako trvalé součásti lidské existence. Autor, inspirovaný hlubinnou psychologií C. G. Junga, se pokouší nahlédnout válku nikoli jen jako politický nebo morální problém, ale jako projev hlubokých sil lidské duše. Zkoumá archetypální základy konfliktu, fascinaci násilím a spojení mezi destrukcí a tvořivostí. Hillman neobhajuje válku, ale hledá způsoby, jak pochopit její psychickou přitažlivost, aby bylo možné s tímto temným aspektem člověka zacházet vědoměji a odpovědněji.
Přeloženo z angličtiny
Vydání v tiráži je 2024
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: války; sociologie války; válka a společnost; psychoanalytické aspekty; násilí; filozofie války; hlubinná psychologie; studie; populárně-naučné publikace; wars; military sociology; war and society; psychoanalytical aspects; violence; philosophy of war; depth psychology; studies; popular works